Ouderraad

De ouderraad vormt een brug tussen de ouders en de school met als uiteindelijke doel “Uw kind” de mogelijkheid te geven zich in de best mogelijke omstandigheden te ontwikkelen.

De ouderraad wil bovendien de ouders hierbij helpen door hen regelmatig te informeren en door als spreekbuis op te treden voor opvattingen en vragen die verband houden met de opvoeding van kinderen of onderwerpen die hiermee verband houden.

Natuurlijk dient de ouderraad er ook voor om centjes in het laatje te krijgen. Door het organiseren van allerlei evenementen trachten wij de school materialistisch te verfraaien en verbeteren.

Op onze vergaderingen worden allerlei onderwerpen die verband houden met de school, de kinderen en de ouders besproken en behandeld. We vernemen wat er allemaal leeft op school en we wisselen van gedachten.

We bespreken de activiteiten die we organiseren en stellen er eventueel werkgroepjes voor samen (al dan niet in samenwerking met andere organisaties).

Verschillende schoolprojecten worden door de ouderraad financieel gesteund.

Bij activiteiten van de school gebeurt het meermaals dat de ouderraad aangesproken wordt om een helpende hand toe te steken …