Woordje

                                                                                                                                                               

Beste ouders,

 

We hadden ons de afsluiting van onze tweede trimester helemaal anders voorgesteld. Wat had ik jullie allen graag een zalig paasfeest en een deugddoende vakantie toegewenst. Nu wik en weeg ik mijn woorden net iets meer.

Het werden moeilijke weken voor heel wat mensen en spijtig genoeg staan er ons ook nog moeilijke weken te wachten. Eenzaamheid voor de ene, ongelofelijke druk(te) voor de andere, financiële zorgen, een job die in vraag gesteld wordt, schooltaken die binnenkomen, pc’s die plots vaak en door iedereen gebruikt moeten worden, spanning, angst… Gelukkig dat een nevel van solidariteit, creativiteit en humor hier en daar toch nog voor die zo broodnodige positieve toon kan zorgen. Wat een geluk dat er mensen zijn die in moeilijke tijden er toch in slagen om anderen mee te sleuren in optimisme. Ben je zo iemand? Blijf er voor gaan en meteen ook …dank u! Ook dat is zorgen voor je medemens. Al is dat dan op een heel ander niveau.

Een warme dank en een dikke pluim aan alle ouders en lkn. die het beste van zichzelf gaven om ieder op een eigen manier onze kinderen toch zo goed mogelijk ‘ schools’ op te  vangen. Er werden digitale grenzen verlegd met vallen en opstaan. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan! Ik waardeer oprecht de inzet van u allen! En zag je het af en toe even niet meer zitten? Ook dat is heel herkenbaar voor iedereen ,hoor!

Tijdens de vakantie gaan we de school echt even proberen te lossen. De boog mag en kan niet altijd gespannen staan. Schoolopdrachten mogen gerust even in de wachtkamer gezet worden. Ook onze leerkrachten gun ik even een schoolse rustperiode. Hopelijk blijft de zon ons uitnodigen om frisse lucht, zon en beweging te tanken.  Ik zou zeggen probeer er zeker van te genieten.

Zo gauw ik juiste info heb over het heropenen van de school breng ik u daar meteen van op de hoogte. Nu blijft dat koffiedik kijken. Onze lkn. bereiden zich wel voor op een mogelijke verlenging. Zij blijven leerstof aanbieden. Laat u niet afschrikken door ‘ nieuwe leerstof’! Onze lkn. zijn er zich van bewust dat dit niet simpel is. Zij bieden aan en we gaan ervan  uit dat u doet wat u kan . Maak u hierover niet te veel zorgen en vermijd zeker druk! We komen hier samen wel door. Daar geloof ik sterk in.

In onze laatste trimester zullen we ons vooral richten op basisleerstof. Alle activiteiten (sportdagen, boerderijklas, papadag, mamadag, slapen op school, theaterbezoek, museumbezoek) worden veiligheidshalve en noodgedwongen afgelast! Wees echter gerust...onze leerkrachten zorgen echt wel voor fijne  tussendoortjes. Ook de proefwerken zullen niet doorgaan. We zullen al onze tijd gebruiken om lessen te geven. Laat ook hier het gezond verstand zijn werk doen.

Tot slot wens ik u allen heel veel doorzettingsvermogen om vol te houden. Ik wens jullie warme nabijheid van mensen … zelfs al is dat op fysieke afstand. Ik wens jullie een blijvende gezondheid. Ik wens jullie plezier en geluk in 101 kleine, eenvoudige dingen. Ik wens dat we gauw weer de dagen kunnen plukken zoals we ze voordien plukten, maar nu misschien wel op een meer bewuste manier...

 

Samen sterk………………………….

 

Vriendelijke en beleefde groeten,

Lizzy Van den Berge 

Reactie toevoegen

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><img>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.