Zeeklassen

Volg hier de avonturen aan zee van onze derde leerjaren!

 

Dinsdag 26 maart

Oef ! Iedereen ligt in zijn of haar bedje, waarschijnlijk nog niet allemaal aan het slapen maar hopelijk is dat niet veraf...

De zon scheen volop vandaag, maar we hebben toch ook nog onze jassen nodig.  Niettemin zijn veel gezichtjes al zichtbaar verbrand.  Morgen smeren dus !

Na een rustige busrit, hielpen we de buschauffeur om snel alles uit te laden.  Het was al ongeveer 10 uur, tijd dus om onze koek uit de rugzak te vissen en al een beetje kennis te maken met het speelterrein rond ons huis.  Plots stond kapitein Fourchette aan onze deur.  We moesten ons in groepen verdelen en met z'n allen gingen we op zoek naar een schat.  Op het strand zagen we een aangespoeld zeehondje ! Andere mensen hadden de hulpdiensten al gebeld, maar we kregen de raad om de vloed af te wachten, meestal gaan de diertjes zelf terug de zee in.  We aten onze boterhammen met zicht op de zee, nadien moesten we heel goed zoeken maar we vonden de schat !

Na de middag keerden we terug naar ons huis, en kwamen we door een puzzel te weten met wie we de kamer de volgende dagen zouden delen.  Dat viel allemaal goed mee ! Iedereen goot het zand uit zijn schoenen, zocht zijn koffer en rugzakje en onder leiding van een juf installeerden we ons in onze kamer.  Niet iedereen vond even vlot zijn hoeslaken of kussensloop, maar uiteindelijk lukte het om ons bedje te dekken en onze pyjama al klaar te leggen.  Daarna mochten we in kleine groepjes op verkenning in het gebouw en maakten we ook een kaartje om naar huis te sturen. 

Voor we het wisten was de tafel al gedekt voor ons avondeten.  We kregen lekkere wortelsoep, pommes dauphinois met worteltjes en kip en een stukje meloen.  Lekker ! Onze avondactiviteit was heel simpel : douchen en pyjama aan ! Juf Katrien las nog voor uit 'de kleine Kapitein', en daarna was het 'oogjes dicht en snaveltjes toe !'

Woensdag 27 maart

Na de eerste nacht, waren er deze ochtend al enkele vroege vogels wakker. Op het melodietje 'Wakker' van Jan Desmet mochten de kinderen dan eindelijk opstaan. Fris en monter gingen we naar buiten om samen ochtengymnastiek te doen. 'De pinguindans' en ook 'Baby Shark' passeerden de revue. Onze buikjes ramelden ondertussen van de honger. We kregen een uitgebreid ontbijtbuffet met o.a. cornflakes, brood, yoghurt, fruit, ...

Met een goedgevulde maag trokken we dan naar het strand. De kinderen werden in 4 groepen verdeeld. In een doorschuifsysteem werden er 4 verschillende activiteiten georganiseerd: vliegeren, interactieve opdrachten met de zeekoffer, zandkastelen bouwen en petanque-möllky.

Tegen 12 uur waren we terug aan ons verblijf. We smulden van lekkere groentensoep, kip met rijst en currysaus en als dessert een heerlijk stuk chocoladecake. Daarna kwam de platterust als geroepen. 

In de namiddag gingen de jongens op fotozoektocht in de omgeving en mochten de meisjes eerst hun creatieve kant laten zien bij het knutselen. Ze maakten een glaskunstwerkje en een zelfgemaakte vlieger. Na het vieruurtje wisselden de jongens en meisjes van activiteit.

Na het vrije spel, konden we genieten van lekkere macaroni. Na het avondeten is het tijd om ons te douchen en al het zand af te spoelen. In onze pyjama zongen we in de snoezelruimte enkele leuke zeemansliedjes met gitaarbegeleiding van juf Veerle. Nadien mochten we nog luisteren naar het vervolg van de 'Kleine kapitein' en kropen we tijdig in bed. De mondjes waren opvallend sneller stil dan de vorige dag. Iedereen dus meteen in dromenland!

Donderdag 28 maart

Hoera ! Een topdag vandaag ! De zon deed al van 's morgens mee ! 

Na het ontbijt verdeelden we ons in 3 groepen.  Eén groep oefende met juf Liesje en juf Marleen een dansje, bij juf Veerle en juf Katrien leefden we ons uit met estafetten en (de topper !) bij juf Gretl en juf Katrien mochten we go-carten !!!! Kijk maar naar de foto's, dan zie je ons genieten ! (tip : klik door op de datum boven dit tekstje)

's Middags picknickten we buiten op het grasplein voor ons huis.  We vertrokken daarna op tijd naar het strand om ons hoekenwerk van gisteren verder te zetten.  Het vliegeren lukte al beter want er was een beetje meer wind, zandkastelen maken met juf Liesje was nog altijd plezant, petanquen en Möllky konden we nog steeds niet winnen van juf Katrien en juf Gretl en het onderzoek van wat er op het strand allemaal te vinden is, was nog steeds super boeiend.  Voor we het wisten was het al tijd voor het vieruurtje ! 

Daarna werden we opgeroepen door Wally en Wenda voor een geweldige quiz.  Er kwamen ook 2 charmante franstalige dametjes per ongeluk langs die bereid waren om mee te helpen als jury.  Het groepje van de emmertjes en de schupjes werd de winnaar ! 

En toen... kregen we FRIETJES ! Onze kok sloofde zich uit in het aandragen van veel volle frietjesbakken.  Na het eten spoelden we terug het zand tussen onze tenen uit.  Met een opgeblonken snoet volgden we een laatste keer het verhaal van 'de kleine Kapitein' en dan... de laatste keer in ons 'zeebedje'.  Morgen inpakken, nog ravotten in de duinen en afscheid nemen van de zee.  Morgen zien we onze mama's en papa's terug.  Tot dan !

Vrijdag 29 maart