Reactie toevoegen

Corona update

Schelle 27 april 2020

 

Beste ouders,

 

Wat heb ik al veel aan jullie gedacht……………… Links en rechts hoor ik ouders aangeven dat ze echt wel op de toppen van hun tenen lopen. Hoe graag ze ook rustig zouden willen stappen samen op weg met hun kinderen. Ook sommige leerkrachten worstelen met de hele situatie en vragen zich voortdurend af wat ze nog meer kunnen doen terwijl ik zie dat ze echt al heel veel doen. Ze missen hun leerlingen. Echt! Dat voel en zie ik!

Soms zegt men wel eens: ‘ Het is wat het is.’ Volgens mij klopt dat niet helemaal. Het is en blijft wat wij ervan maken. En ja, dat is puzzelen met lukken en mislukken, met hoop en wanhoop, met tevreden en ontgoocheld zijn, met uitkijken en aftellen. Het is belangrijk dat we elkaar hierin steunen. Leerkrachten en ouders en ouders steunen leerkrachten.  Leerkrachten helpen elkaar, maar ook ouders helpen elkaar. Ik denk dan meteen ook aan alleenstaande ouders. Je moet het maar doen!

Op school blijven onze leerkrachten momenteel verder doen met wat ze bezig zijn. Tegelijk plannen we ook een zo veilig mogelijke opstart voor 1L, 2L en 6L. Een 0-risico in deze situatie bestaat er spijtig genoeg met alle zekerheid NIET. Het probleem is dat verschillende mensen nu op een verschillende manier dat risico willen opvangen. En dat leidt vaak tot discussies. Een plan voor alle scholen kan niet. Elke school is anders. Ik moet zeggen dat we echt wel veel steun en raad krijgen. Zo werd ik vandaag nog op een fijne manier door de inspectie gecontacteerd. Het deed me deugd dat ze mij een stuk kon geruststellen (We zijn goed bezig!) en dat ze mijn bezorgdheden ook mee zou nemen naar het verder overleg rondonderwijs.

Natuurlijk flitsen er hier 101 bezorgdheden door ons hoofd.  Het behouden van bubbels (noodopvang) en starten met groepen van max 10lln. … daar heb ik al van wakker gelegen. Dat is niet haalbaar.  Het probleem van de max. 10 werd door de inspectie voor mij opgelost. We mogen klassen gewoon ontdubbelen. Een groep van max 10 moet niet letterlijk 10 zijn.  Dat geeft ons de mogelijkheid dat elke lk. haar eigen leerlingen deeltijds kan opvangen. Ik weet dat elke lk. daar naar hunkert. Zij kennen ze best.

Let op…dit is enkel een uitganspunt. Niet meer dan dat. Er wordt nu volop nagegaan door de overheid en door de schoolbesturen en de preventieadviseurs wat kan en wat niet. In de loop van deze week krijgen we daar een risico-analyse voor. Wordt vervolgd dus!

Wat betreft ‘veiligheid’ beschikken we over een prima plaatselijke preventie-adviseur die op haar beurt begeleid wordt. Onze zorgcoördinator Veerle Lavaert neemt het luik van de sociaal-emotionele problemen op zich samen met het CLB en in samenwerking met Veerle Verbist en uiteraard de lkn. op het veld. Ook u als ouder kan bij haar terecht. Ook ik als directie tracht tijd te maken als een luisterend oor. Voel u welkom.

Tenslotte zou ik willen vragen om VOL TE HOUDEN! Blijf de noodopvang enkel als noodopvang volgens de afspraken gebruiken. Er schijnt een lichtje in de tunnel, maar de tunnel is vast iets langer dan we dachten. Met de 10 miles in gedachten weet ik dat die tunnel afzien is! Nadien aankomen…bijna op … maar aankomen … dat doet deugd. Laat ons er samen voor blijven gaan.

Zo gauw ik duidelijkheid heb breng ik ook jullie op de hoogte.

Samen sterk……………………

1 mei = feestdag = GEEN NOODOPVANG

4mei = geplande lokale verlofdag = OPVANG ENKEL VOOR ONZE SCHOOL IN EN DOOR DE SCHELLEBEL

 

Vriendelijke en beleefde groeten,

Lizzy Van den Berge 

Comments

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><img>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.